Velkommen!

Bornholm2
Bornholmerflaget
Nord Bornholms DX Gruppe (NBDXG) er en uformel gruppe af danske radioamatører med bopæl på det nordlige Bornholm (IOTA EU-030).
NBDXG er IKKE en forening eller et forbund. Vi har ingen formand, bestyrelse, vedtægter eller medlemskontingent. Vi er blot en gruppe radioamatører, bosiddende på det nordlige Bornholm og har en fælles interesse for DX med simple midler.

Vores formål er at “køre” DX med forholdsvis simple midler og vi vil gerne vise andre radioamatører, at det faktisk er muligt, at “køre” DX med succes, uden at det koster en bondegård. En radioamatørs hjem behøver vel ikke at ligne noget en tidligere kystradiostation ville være misundelig over.

Vi mener, at radioamatør-hobbyen er for alle, inklusive dem som ikke har en bankbog i flere bind, som kan betale for enorme master og full-size beamantenner. Det er heller ikke alle beskåret, at have boligforhold der tillader sådanne antenner.

Der er igen grund til at købe udstyr for mange tusinde kroner for at køre DX.

Mindre kan gøre det, ja meget mindre!

En god brugt transceiver kan fås for et par tusinde kroner og en antenne behøver ikke at koste alverden. 1½ kvardrat elektrikertråd er en ganske udmærket løsning som antenne.

MEN DET KRÆVER TÅLMODIGHED OG GOD OPERATØRTEKNIK og naturligvis lidt held!

ANTENNER SKAL HØRES, IKKE SES!


DX eller Lokalt?

Selvom vores hovedinteresse er DX, er det også en fornøjelse at have QSO med lokale eller EU stationer, nu og da.

MEN hvis vi specifikt kalder CQ DX eller CQ <land/kontinent>, vil vi høftligst anmode om, at du IKKE svarer os, medmindre du opfylder betingelserne i CQ kaldet. Vi mener ikke, at Europa er DX i relation til OZ-Land.

Vi er naturligvis klar over, at du måske ønsker en QSO med OZ eller med vores (forholdsvis) nye prefix-serier 5P, 5Q, OU eller OV.

Vi forventer, at du QRX’er til du opfylder betingelserne for vores CQ kald, f.eks. et almindelig CQ kald.


Aktiviteten

Vores aktivitet vil fortrinsvis være fra vores egne individuelle QTH’er og vores egne individuelle radiostationer og antenner.

Fra tid til anden vil vi optræde som en gruppe, f.eks. special events, field day og lign.


Privat Politik

Da Nord Bornholm DX Gruppe (NBDXG) er en uformel gruppe af radioamatører og IKKE en forening/forbund med medlemskab og kontingent, er der ikke brug for at indsamle personlige data af nogen art.

Vi har ikke noget kartotek, hverken på papir eller elektronisk.

OZ9XU, Verner
Webmaster.

NBDXG logo
NBDXG logo